Linnéas hästliv

linneashastliv.blogg.se

Tölt och pass

Publicerad 2014-07-18 18:28:00 i Allmänt,

Här bjuds det på en fin grisepass, jobbar ritkigt fint, synd bara att det var just.... ... grisepass.

Tölt kan han oxå bjuda på såklart, även där i fin hållning....
 
Hade ju varit fint om det inte vore för att jag vill träna trav ;)
 
 

Kommentarer

Postat av: Anne

Publicerad 2014-07-21 15:20:02

Hej!

Mycket inspirerande bligg måste jag säga.
Jag har en fundering ang islandshäst och halsens position. (ska köpa min första islandshäst vid årets slut)
De islandshästar jag ridit på turridning eller tävlingsklara hästar lyfter samtliga upp huvudet, de har en enorm underhals och mulen är sträckt uppåt (förstår du hur jag menar) Samtidigt sänker de ryggen. Något som jag inte gillar då jag tränat AR men min förra häst och är mån om hela baletten med att trampa in under sig, bärigheten osv.
På denna bild menar du alltså att hästen töltar i en annan form.. något som islandshästtränarna säger " de kan bara tölta så, med huvudet och också sänkt rygg., det är naturligt", för mig har det betytt att de inte är starka nog.Jag vill ju gärna tro att hästen kan tölta i samma form som den kan gå i de andra gångarterna. Hur ser du på det?

Svar: Jag håller med dig där, visst kan en islandshäst tölta i samma form som den travar. Som jag förstått det så är det något som kommer mer och mer och de flesta större ryttarna idag inom islandshästvärlden töltar sina hästar i en låg form på hemmaplan. Det är jobbigare för hästen ju bättre den går såklart.
Sen är det väl inte riktigt samma synsätt inom AR och islandsryttare på vad som är "bra form", men ett synsätt om att hästen måste hålla upp huvudet för att tölta känns idag ganska föråldrat. :)

Titta på den här länken:
http://www.hestene.no/galleri/displayimage.php?imageid=33655
Så ser du en bild på en häst som töltar i en ganska god form, visst går det, men det är inget som visas på tävlingsbanorna. Dock så verkar även det vara på bättringsvägen med grenen tölt in harmony.
Linnéa Sandgren, Alnö (Sundsvall), Sweden

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Linnéa Sandgren, Alnö (Sundsvall), Sweden

I den här bloggen fokuserar jag på hästträning. Lite av en dagbok där en och annan reflektion och kanske till och med vis tanke slinker in. Jag tränar mina hästar enligt Akademisk ridkonst men lägger också stor vikt vid relationen häst-människa. Natural horsemanship ingår alltid i mitt arbete. Där kommer mina största influenser från Klaus F Hempfling, men jag har även viss erfarenhet av Parelli NH. Mina starkaste sidor är problemlösning, inlärning och unghästhantering! Jag har en islandsvalack; Brynjar från Fjällgården, 8 år och femgångare. Samt Pluto Nesto, en 4-årig nykastrerad lipizzanervalack från Ängvaktartorps gård. Läs mer om mig: www.LinneaSandgren.se

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela