Linnéas hästliv

linneashastliv.blogg.se

Nestos slutor och trav vid hand

Publicerad 2014-06-30 21:19:00 i Allmänt,

Här är lite bilder på arbetet vid hand med Nesto. Början till slutor och idag tog vi även första travstegen vid hand.
 
Början till slutor, mer böjning och avslappning behövs för att det ska blir ännu bättre kvalitet.
 
Första travstegen vid hand, han spänner sig lite och funderar om han gjorde rätt som började springa. Men så får de vara första gångerna!
 
Godis när man travat.
 

Övar mer på slutorna.. Här ser man tydligare styvheten i underhals, inner bog -regionen som förstör böjningen. Den spänningen kommer försvinna då han förstår uppgiften bättre :)
 
 

 
 

Nesto lär sig slutor

Publicerad 2014-06-28 22:01:00 i Allmänt,

Nu börjar hästlivet rulla igång så sakterliga igen, renoveringen av min lägenhet börjar lida mot sitt slut o hästarna kan åter igen få den uppmärksamhet de förtjänar.
 
Jag har markarbetat Nesto några dagar o nu börjar vi plocka ihop lite av de delar han lärt sig separat tidigare. Ren konkret innebär det att jag jobbar på att ta med mig kommandot för ställning o rotation från min position gående baklänges framför honom till att gå paralellt med honom rättvänd.
 
 
Tidigare har vi dessutom tränat att flytta rumpan mot spöet stillastående o nu börjar vi foga ihop det med skritt o Nesto stadigt närmar sig sina första slutor vid hand!
 
 Jag försöker oxå lägga mycket tid på att han ska söka sig inåt i volten för att han inte ska lägga över vikten på ytter nog. Vilket jag blev ännu mer medveten om när jag senare jobbade Brynjar o han har det problemet. 
 
Jag är så glad att åter ha två hästar att jobba med då det alltid ger så mycket mer än att bara harva runt med samma häst. Jag får alltid bättre perspektiv o blir en bättre ryttare åt Brynjar när jag får jobba med en annan häst samtidigt.

Hagbyte

Publicerad 2014-06-24 10:24:00 i Allmänt,

Hästarna har fått byta hage så jag passade på att fota Nesto när han flög runt i nya hagen.
 

Bettan på kurs!

Publicerad 2014-06-22 21:22:29 i Allmänt,

Jag och Bettan har varit på kurs för Anna-Clara, ute på Lögdö bruk. Detta var första ridkursen Bettan åkt på och hon skötte sig skyhögt över mina förväntningar.
 
Hon har tidigare åkt med sin matte Madde på en långtyglingskurs, men där var hon väldigt stressad, därför var det extra roligt att se henne så lugn på denna kurs. Ridningen gick väldigt bra, vi fick beröm för grundarbetet och fick arbeta lite mer med sitsen. Det är roligt eftersom jag inte "använt" sitsen så mkt tidigare för att skapa rotation då Brynjar bara ignorerar detta sätt att be om rotation då han tycker det är för svårt. Bettan däremot svarade fint på den hjälpgivningen och det ger mig en chans att förbättra min sitskunskap ytterligare.
 
Här är bilder på oss från kursen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Linnéa Sandgren, Alnö (Sundsvall), Sweden

I den här bloggen fokuserar jag på hästträning. Lite av en dagbok där en och annan reflektion och kanske till och med vis tanke slinker in. Jag tränar mina hästar enligt Akademisk ridkonst men lägger också stor vikt vid relationen häst-människa. Natural horsemanship ingår alltid i mitt arbete. Där kommer mina största influenser från Klaus F Hempfling, men jag har även viss erfarenhet av Parelli NH. Mina starkaste sidor är problemlösning, inlärning och unghästhantering! Jag har en islandsvalack; Brynjar från Fjällgården, 8 år och femgångare. Samt Pluto Nesto, en 4-årig nykastrerad lipizzanervalack från Ängvaktartorps gård. Läs mer om mig: www.LinneaSandgren.se

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela